segunda-feira, 4 de agosto de 2014

Berrys Shortcakes



Hi everyone! 
So today I bring you a diferent post, with the recipe of the dessert I made yesterday. The recipe is originally from Jamie Oliver (I'm a huge fan of him!) but I altered it in order to make it healthier! Hope you like it ;)

Berrys Shortcakes

Ingredients:

For the batter:
- 300g flour (I used 200g almond flour and 100g regular flour)
- 1 pckg  soy sour cream light
- 1 tsp yeast

For the filling:
- 1 pckg light sour cream really cold (put it 2h before in the freezer)
- 30g powdered sugar
- 200g raspberries
- 200g blueberries
- 350g strawberries

Process:
1 - Pre-heat the oven to 220 º C 
2 - Add the flour and soy cream and mix until smooth 
3 - With the rolling pin, stretch the dough and then cut small round shapes 
4 - Place the shapes in the oven and bake at 200 º C for 15/20 mins until golden 
5 - Whit a knife, open the forms in half
6 - Fill each half with whipped cream and decorate the bases with red fruits to taste 
7 - Decorate as you please
8 - Eat and enjoy! :)

How to make whipped cream: add the cream and sugar into the mixer and beat until consistent (aprox 5min)


Bolinhos de Frutos Vermelhos

Ingredientes:

Para a massa:
- 300g farinha (eu usei 200g de farinha de amêndoa e 100g de farinha normal para bolos)
- 1 colher de chá de fermento
- 1 pacote de natas de soja light

Para o recheio:
- 1 pacote de natas para bater light (as de soja não servem para fazer chantilly)
- 30g açúcar em pó
- 200g frambuesas
- 200g mirtilhos
- 350g morangos

Confeccção:
1 - Pre-aquecer o forno a 220ºC
2 - Juntar a farinha com as natas e amassar até ficar homogéneo 
3 - Com o rolo da massa esticar a massa e depois recortar pequenas formas redondas
4 - Colocar as formas no forno a 200ºC durante 15/20 min até ficarem douradas
5 - Abrir as formas ao meio com uma faca
6 - Encher com chantilly cada metade e decorar as bases com frutos vermelhos a gosto
7 - Decorar a gosto
8 - Comer e disfrutar! :)

(Fazer o chantilly: Juntar as natas e o açúcar na batedeira electrica e bater até ficar consistente (aprox 5min)









If you're into cooking you can't miss the most spetacular cooking blog: betweenkitchens.blogspot.com

Se gostam de cozinhar, não podem perder o melhor blog de culinária: betweenkitchens.blogspot.com

See you soon,
Tere

4 comentários:

  1. <3 <3 <3 obrigada!
    estão um espectáculo :D

    ResponderEliminar
  2. Obrigada! :) tens de experimentar fazer ^^ mesmo faceis e amigos da operação bikini :p

    ResponderEliminar
  3. tem um aspeto mesmo delicioso!! tenho q experimentar ^^

    ResponderEliminar
  4. Aqueles morangos estão a chamar por mim, qui coisa tão boa!

    ResponderEliminar